Dr. Öğr. Üyesi

Ferizli Meslek Yüksekokulu

pinarm@subu.edu.tr

Hakkında

Lisans ve yüksek lisans derecelerini, sırasıyla 2004 ve 2007 yıllarında Sakarya Üniversitesi İşletme Bölümü’nde tamamladı. Doktorasını 2013 yılında Sakarya Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü'nde bitirdi. Haziran-Ocak 2016 yılında Georgia University Interdisciplinary Qualitative Studies Programı’nda post doktora için bulundu. Çalışma alanları arasında Eleştirel Yönetim Çalışmaları, nitel araştırma yöntemleri, neo-liberal dönüşümün yükseköğretim ve akademisyenlere olan etkileri ve akademik kimlik konuları yer almaktadır. 2008 yılında Sakarya Üniversitesi’nde çalışmaya başlayan Memis Sağır, 2018 yılı itibariyle Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ferizli MYO’da doktor öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Memis Sagir received her BA and MA degrees in Business Administration from Sakarya University in 2004 and 2007, respectively. Her PhD degree is from the Department of Labor Economics and Industrial Relations of Sakarya University in 2013. In June-January 2016, she got a post doctorate research from Georgia University Interdisciplinary Qualitative Studies Program. Her research interest largely focus on Critical Management Studies, Oualitative research theory and methods, transformation of higher education, academic profession, academic work and academic identity. In 2008, she started to work at Sakarya University and since 2018 Memis Sagir has been working as a faculty member at Sakarya University of Applied Sciences, Ferizli Vocational School of Higher Education.

Uzmanlık Alanları

• Çalışma Sosyolojisi